zondag, juli 20, 2008

fotowedstrijd amnesty: “Waaraan denk jij bij mensenrechten?”

Zestigjarig bestaan van de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens

Zeven Zuid-Hollandse afdelingen van mensenrechtenorganisatie Amnesty International, tussen Den Haag en Noordwijk, organiseren een landelijke fotowedstrijd in het kader van het zestigjarige bestaan van de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens. Het thema van de wedstrijd: “Waaraan denk jij bij mensenrechten?” De hoofdprijs: expositie van je foto(‘s) gedurende een half jaar in het Museum Volkenkunde in Leiden. Er zijn prijzen in drie leeftijdsklassen: jeugd tot 13 jaar, jongeren van 13 tot en met 21 en volwassenen. De prijsuitreiking is december 2008. Foto’s kunnen worden ingezonden tussen 1 augustus en 21 september 2008. Kijk voor meer informatie en de wedstrijdregels op: http://amnestyleiden.blogspot.com/.

Het doel van deze actie is iedereen stil te laten staan bij de betekenis van mensenrechten. De prachtige foto’s die dit oplevert kunnen andere mensen weer inspireren en aanzetten tot nadenken. De winnende foto’s worden onderdeel van een expositie in museum Volkenkunde. Daarin zijn ook foto’s van beroemde internationale fotografen te zien.

Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens

Op 10 december 1948 is een groot aantal oosterse en westerse landen de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens overeengekomen. In de Verklaring zijn dertig artikelen opgenomen op het gebied van mensenrechten, zoals vrijheid van meningsuiting, de gelijkheid van mensen ongeacht sekse, huidskleur, seksuele voorkeur, chronische beperking e.d en het recht op leven]