zaterdag, maart 14, 2009

Amnesty-filmfestival als 'Movies that Matter' naar Den Haag

Den Haag is een nieuw filmfestival rijker: het Movies that Matter Festival. Het Movies that Matter Festival is de opvolger van het Amnesty International Film Festival, dat tien maal in Amsterdam plaatsvond.

Het vernieuwde internationale film- en debatfestival vindt plaats van donderdag 2 tot en met woensdag 8 april 2009 in Filmhuis Den Haag met een programma van ge├źngageerde speelfilms en documentaires die het debat over mensenrechten moeten aanwakkeren.

Het hoofdprogramma A Matter of ACT bestaat uit documentaires over mensen die strijden voor een rechtvaardige wereld. Jaarlijks ontvangt het Movies that Matter Festival mensenrechtenactivisten uit de hele wereld.

Daarnaast zet het festival onder de noemer Camera Justitia een gewaardeerd programma van Filmhuis Den Haag voort met films en debatten over internationale rechtspraak en de strijd tegen straffeloosheid.

In samenwerking met Milieudefensie wordt een programma aangeboden over milieu en mensenrechten. Ook presenteert het festival een uitgebreid jongerenprogramma.

Ter afsluiting van het festival worden de Movies that Matter Vlinders uitgereikt.

Filmhuis Den Haag is het festivalhart van het Movies that Matter Festival. Daarnaast vinden op diverse locaties in de stad, waaronder het Theater aan het Spui en het Nutshuis filmvertoningen, exposities en muziekoptredens plaats.

Het programma komt op Moviesthatmatterfestival.nl Hoofdpartners van het Movies that Matter Festival zijn Amnesty International, ASN Bank en gemeente Den Haag. VARA en dagblad Trouw hebben zich als mediapartners aan het festival verbonden. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt met subsidies van ht Casema Cultuurfonds, Cultuurfonds BNG, Filmfonds, Fonds 1818 en Milieudefensie.

Partners van Stichting Movies that Matter zijn Stichting Doen, Hivos-NCDO Cultuurfonds en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.